• Mentale ondersteuning
  Waar vroeger binnen de sport alleen aandacht was voor de ontwikkeling van de sporter op technisch en fysiek vlak, komt langzaam meer aandacht (en begrip!) voor de mentale ontwikkeling van spelers. In de topsport en bij BVO’s heeft de mentale coach al zijn intrede gedaan, maar al veel eerder kan mentale coaching de (jeugdige) sporter helpen bij zijn of haar ontwikkeling.
  sv Juliana'31 volgt hierbij de richtlijnen van het Kwaliteit & Performance programma van de voetbalbond. Dit betekent bijvoorbeeld dat trainer en speler voortaan een persoonlijk ontwikkel plan (POP) schrijven om de ontwikkeling van de speler naar een hoger plan te tillen. Binnen dit plan worden gerichte aandachts- en actiepunten voor de komende tijd opgenomen. Een actiepunt kan zijn om een aantal gesprekken te voeren met een mentale coach over zaken als:
  - omgaan met teleurstellingen (reserveplaats, langdurige blessures)
  - omgaan met kritiek
  - samenwerking/team
  - zelfbeeld
  - zelfbeheersing
  - communicatie
  - motivatie
  - faalangst
  sv Juliana'31 heeft nu mogelijkheden om haar leden mentale coaching aan te bieden. Coach Desiree Verkaaik van coachingsbureau "de Doorstart" is gediplomeerd persoonlijk coach. Zij is op oproepbasis beschikbaar om spelers (en trainers) op mentaal gebied te begeleiden. Faalangst of andere persoonlijke mentale klachten kunnen met haar besproken worden.

  Mentale ondersteuning

rfwbs-slide